Despre Cabinet

CABINET PSIHOTERAPIE SI PSIHOLOGIE CIOLACU FLORENTINA:

Psihoterapia si consilierea psihologica se adreseaza persoanelor care doresc sa imbunatateasca sau sa schimbe anumite aspecte din viata lor privata sau profesionala, persoanelor care privesc spre viitor cu neincredere, dar si acelor persoane care la un moment dat se confrunta cu o situatie ingrijoratoare care le perturba ritmul si familiaritatea cotidiana.

Psihoterapia si consilierea psihologica se adreseaza si acelora dintre noi care sunt la inceput de drum profesional si care sunt pusi fata in fata cu situatii nefamiliare si ingrijoratoare, dar si acelora care sunt pe cale sa devina parinti si doresc sa inteleaga cum si in ce mod se va modifica viata lor odata cu venirea pe lume a micutului.

Dezvoltarea personala are ca scop descoperirea, imbunatatirea si intarirea calitatilor unei persoane, corectarea unor aspecte incompatibile cu starea de bine, dar si gasirea resurselor interioare existente in noi toti, atuuri personale ce pot fi folosite pentru depasirea unui eventual moment dificil in viata. In cadrul sedintelor de terapie, Psihologul insoteste clientul in calatoria psihologica, calauzindu-i pasii in trecut, prezent si viitor, cu scopul de a descoperi formarea acelor comportamente (tipuri de interactiune), disfunctionale, evidentierea si ulterior imbunatatirea sau schimbarea lor. Nu este o calatorie usoara si nici evidenta, insa de multe ori solutia este imediat aplicabila si cu rezultate care va schimba viata. Desi ne cunoastem foarte bine pe noi insine, suntem uneori in imposibilitatea de a descoperi aceste solutii, tocmai pentru ca suntem direct implicati in acea secventa comportamentala, fiindu-ne foarte greu (imposibil chiar) sa ramanem obiectivi.

De fapt, suntem zi de zi consiliati in cadrul familiei de catre parinti, parteneri, copii, in mediul profesional de superiori, colegi, subalterni, dar si in cercul nostru de prieteni, de catre acestia. Consilierea psihologica despre care vorbesc vine sub forma unor sfaturi, remarci, critici, incurajari, modele de viata, norme impuse de societate, traditii, etc. Toate aceste interventii din exterior ne modifica personalitatea si ne schimba comportamentele. Ce face diferit Psihologul? Nu aduce din exterior ci lucreaza cu ce exista deja in interior, insotind clientul spre taramuri cunoscute, familiare, compatibile cu starea de bine.

Mediul in care se desfasoara sedintele de terapie este foarte primitor, recomfortant, linistitor. Ritmul in care progresam este dat de client si de resursele acestuia. Durata si frecventa sedintelor de terapie nu urmeaza un tipar strict, fiind adaptate fiecarei familii si persoana in parte.

S-auzim numai de bine! Psiholog Ciolacu Florentina