Servicii

Servicii

Psihologie clinica

(evaluare, identificare, recomandari psihologice in vederea tratarii problemelor de ordin psihosomatic diagnosticate)

Terapie sistemica de familie, cuplu si copil (dna. Psiholog va ajuta clientul sa identifice cum apar si cum se mentin comportamentele disfunctionale, facand recomandari de interventie si focalizandu-se pe relatiile dintre membrii sistemului familial (perspectiva sistemică) nu numai pe ceea ce simte sau gandeste individul (intrapsihic). In acest sens, intr-o familie care se prezinta la cabinet cu un copil care manifesta un comportament de tip opozitional, dna. psihoterapeut va fi interesata de ceea ce simte si gandeste copilul dar si de relatiile dintre copil si membrii familiei, facand clara si evidenta legatura dintre comportamentul problematic (de tip opozitional) si aceste relatii (comunicarea intrafamiliala). Practica terapeutica arata ca schimbarea in bine a relatiilor cu persoanele din familie are efecte benefice asupra starii emotionale a copilului/adultilor facand posibila micsorarea/ disparitia starilor problematice. O singura schimbare semnificativa la nivelul unui individ important din sistemul familial poate determina schimbarea in bine a intregii familii.


Consiliere premaritala

psihoterapie

"Dragostea este tot ceea ce avem, este singura modalitate in care ne putem ajuta unul pe celalalt ! " - Euripide


Consiliere maritala

psihoterapie

"Iubim sa fim indragostiti, acesta este adevarul ! " - W.M. Thackeray

"Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted ! " - William Shakespeare


Consiliere parentala

psihoterapie

"Omul nu este niciodată mai inalt decat atunci cand sta in genunchi ca sa ajute un copil ! "   - Cavalerii lui Pitagora

“Pentru a-ti face copilul sa vrea sa se dezvolte mai mult, atunci lasa-l subtil sa auda cand il lauzi si spui lucruri frumoase despre el, celorlalti ! " – Haim Ginott


Consilierea adolescentului

psihoterapie

(tulburari de alimentatie, comportament antisocial, opozitional, depresie, anxietate, abandon scolar, consiliere in sprijinul orientarii scolare-profesionale)


Consilierea copilului

psihoterapie

(comportament opozitional, depresie, anxietate, fobii, rezultate scolare scazute, comportament antisocial)


Consilierea sportivului

(centrarea focusului atentional pe stabilirea urmatorului tel, cresterea capacitatii de concentrare antecompetitionala, mentinerea concentrarii din timpul competitiei, identificarea credintelor disfunctionale care impiedica optimizarea performantelor sportive, ameliorarea relatiilor/comunicarii cu antrenorul/parintii pentru detensionarea psihoemotionala a sportivului, cresterea capacitatii de efort prin identificarea si gestionarea favorabila a emotiilor).

"Cine sunt si cine pot deveni sunt separate doar de actiunile mele ! "

"Corpul tău poate face orice! Mintea este cea care trebuie convinsa! Antreneaza-te ca si cum nu ar exista o linie de sosire ! "


Violenta domestica

(diferite forme de abuz, terapie de scurta durata centrata pe cresterea stimei de sine si a increderii in fortele proprii pentru remedierea cat mai rapida cu putinta a contextului defavorabil)


Terapie individuala

a adultului

(anxietate, depresie, cresterea stimei de sine, identificarea patternurilor disfunctionale care stau la baza gandirii si comportamentului dorit a fi ameliorat/schimbat, recomandari specifice orientate spre cresterea si dezvoltarea psihoafectiva si emotionala a clientului)


Terapii comportamentale

si de scurta durata

(terapie de scurta durata, 1 – 3 sedinte centrate pe identificarea si consilierea in vederea corectarii imediate a contextului defavorabil, disfunctional)


Terapii de grup

(grupuri de suport/tematica specifica, consilierea familiilor cu utilizatori de substante care provoaca dependenta, consilierea in vederea optimizarii relatiilor interpersonale la locul de munca, cresterea eficientei serviciilor din cadrul societatilor comerciale/corporatiilor prin intermedierea discutiilor interdepartamentale, la nivel decizional)